ØRET FLYDER

FLYDEØRE

Der kan opstå flåd fra et øre af forskellige årsager. Den hyppigste årsag til flåd fra et barneøre er i forbindelse med mellemørebetændelse, hvad enten det drejer sig om en akut infektion, hvor trommehinden brister, eller infektion i et drænbehandlet øre.

Hyppigste anledning er almene forkølelser, hvor bakterier finder vej fra næsesvælget til mellemøret. Her dannes pus, som skal have afløb enten ved at sprænge trommehinden eller ved at flyde ud gennem et anlagt dræn.

Når det drejer sig om flåd fra et dræn øre, anbefaler jeg at man hjemme skyller øret i edikkevand.
Man blander 1 del ALMINDELIG HUSHOLDINGSEDIKKE og 10 dele kogt vand. Blandingen skal være godt håndlunken(ideelt 37 Grader).
Man kan anvende en øreskyllesprøjte eller alm. Injektionssprøjte. Der skal skylles med et jævnt tryk således at man får renses godt op i bunden af øregangen. Vær opmærksom på at sprøjtens spids ikke slutter tæt i øregangsåbningen. Husk, vandet skal jo kunne løbe ud igen! Edikkeopløsningen medfører at miljøet i øregangen bliver surt, hvilket modvirker bakterievækst.
Efter skylningen bør øregangen tørres for overskydende væske med f.eks. tørt vat.
Der skylles morgen og aften så længe øret flyder. Sædvanligvis går der ganske få dage.
Hvis der stadig er flåd efter 3-4 dage anbefaler jeg at der dryppes med antibiotika holdige dråber efter øret er tørret rent. Når man har dryppet øredråberne i øregangen, trykker man fem gange foran øregangen(på tragus) for at pumpe dråberne ind gennem drænet.

Endelig kan det være nødvendigt at supplere med antibiotika som mixtur eller tablet.
I er altid velkomne til at kontakte os, og dette anbefales især i de tilfælde, hvor det trækker ud. Vi vil da typisk tage barnet ind til oprensning. Øregang og mellemøret suges rent for pus og der dryppes med antibiotikumholdige dråber.

Alle andre former for øreflåd, hvor årsagen ikke er helt givet, skal undersøges nærmere!

 

Retur til oversigt